Флорентинска броколи салата с домати
за 2 порции, 20 мин
Продукти
300 г броколи - пресни или замразени
2 домата
1/2 краставица
100 г варена шунка или друг колбас
1-2 стръка пресен лук или главичка стар
6 с.л. смесено кисело мляко с майонеза
1-2 с.л. бял балсамов оцет или друг светъл
сол и черен пипер
магданоз и/или копър
Приготвяне
Броколите на малки розички се бланшират в подсолена вода около 4 мин. – да останат хрупкави. Изплакват се в студена вода и се отцеждат.
Доматите, краставицата и шунката се нарязват на кубчета, лукът на фини пръстенчета. Смесват се.
Млечният сос се разбърква с оцета, сол, черен пипер и зелените билки. Заливат се зеленчуците.
Може да се остави в хладилника преди поднасянето.
Вместо с кисело мляко и майонеза, дресингът може да се приготви със заквасена сметана или крем сирене.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте новия брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".