Флорентинска броколи салата с домати

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:08 - 02 Януари 2020
3671
Флорентинска броколи салата с домати

Продукти

300 г броколи - пресни или замразени

2 домата

1/2 краставица

100 г варена шунка или друг колбас

1-2 стръка пресен лук или главичка стар

6 с.л. смесено кисело мляко с майонеза

1-2 с.л. бял балсамов оцет или друг светъл

сол и черен пипер

магданоз и/или копър

 

Приготвяне

Броколите на малки розички се бланшират в подсолена вода около 4 мин. – да останат хрупкави. Изплакват се в студена вода и се отцеждат.

Доматите, краставицата и шунката се нарязват на кубчета, лукът на фини пръстенчета. Смесват се.

Млечният сос се разбърква с оцета, сол, черен пипер и зелените билки. Заливат се зеленчуците.

Може да се остави в хладилника преди поднасянето.

Вместо с кисело мляко и майонеза, дресингът може да се приготви със заквасена сметана или крем сирене.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте новия брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".