Гъби с листен зеленчук, ядки и джинджифил
за 2 порции, 25 мин
Продукти
100 г кашу или други ядки, семки
100 г микс листни зеленчуци – спанак, коприва, лапад, цвекло, киселец или само един вид
500 г дребни гъби или нарязани по-едри
4 стръка пресен лук
2 см пресен джинджифил
1 скилидка чесън
2 червени люти чушлета или парче сладка чушка
4 с.л. олио
сол и черен пипер
1-2 с.л. сос от стриди, рибен сос или соев сос
Приготвяне
Кашуто се запича на сух тиган до златисто кафяво и се изважда от тигана.
Пресният лук се нарязва на парчета с дължина около 3 см. Обелените чесън и джинджифил се наситняват. Лютите чушлета се нарязват фино със или без семките.
Пресният лук, джинджифилът, чесънът и чушлетата се запържват заедно 2-3 минути. Прибавят се гъбите и се запържва още 4 мин. Добавят се листните зеленчуци и кашуто и се запържва още 1 мин.
Подправя се със сол, черен пипер и соса от стридите.