Гъби с листен зеленчук, ядки и джинджифил

за 2 порции, 25 мин

Кухня
11:45 - 12 Юни 2024
1854
Гъби с листен зеленчук, ядки и джинджифил

Продукти

100 г кашу или други ядки, семки

100 г микс листни зеленчуци – спанак, коприва, лапад, цвекло, киселец или само един вид

500 г дребни гъби или нарязани по-едри

4 стръка пресен лук

2 см пресен джинджифил

1 скилидка чесън

2 червени люти чушлета или парче сладка чушка

4 с.л. олио

сол и черен пипер

1-2 с.л. сос от стриди, рибен сос или соев сос

 

Приготвяне

Кашуто се запича на сух тиган до златисто кафяво и се изважда от тигана.

Пресният лук се нарязва на парчета с дължина около 3 см. Обелените чесън и джинджифил се наситняват. Лютите чушлета се нарязват фино със или без семките.

Пресният лук, джинджифилът, чесънът и чушлетата се запържват заедно 2-3 минути. Прибавят се гъбите и се запържва още 4 мин. Добавят се листните зеленчуци и кашуто и се запържва още 1 мин.

Подправя се със сол, черен пипер и соса от стридите.