Гаспачо от зелени домати

за 4 порции, 25 мин

Кухня
09:51 - 19 Септември 2019
2953
Гаспачо от зелени домати

Продукти

750 г зелени домати

150 г хляб по избор

75 мл зехтин или олио

4 скилидки чесън

½ краставица

1 зелена чушка

250 мл студен зеленчуков бульон или вода

сол и черен пипер

1 с.л. оцет

4 с.л. микс от нарязани на малки кубчета червен домат, краставица, червена чушка

стръкчета кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Хлябът се смила на едри трохи и се разбърква внимателно със зехтина или олиото и счукания чесън.

Зелените домати се обелват и се нарязва на парчета - може да се отстрани най-течната част от вътрешността.

Нарязват се на парчета обелената краставица и почистената от семето зелена чушка.

Зелените домати, краставицата и чушката се пасират, като се сипва бульон или вода до желаната гъстота.

Добавя се хлебната смес и се разбърква до гладкост – може и да продължи да се пасира.

Подправя се със сол, черен пипер и оцет. Слага се в хладилника да се охлади.

Гарнира се кубчетата зеленчуци и кориандър или магданоз.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".