Гергьовден с Lupa.bg: Агнешки шишчета с дафинов лист

за 6 броя, 35 мин 

Кухня
12:13 - 05 Май 2020
2005
Гергьовден с Lupa.bg: Агнешки шишчета с дафинов лист

Продукти

350 г обезкостено агнешко месо

18 свежи дафинови листа или накиснати в хладка вода

4 с.л. зехтин или олио

½ лимон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на кубчета.

Малките хапки се нанизват на шишчетата, като се редуват със сгънати на две давинови листа.

Намазват се обилно със зехтин или олио.

Подправят се със сол и едро смлян, счукан черен пипер.

Пекат се на загрята скара за 8-10 мин. като се обръщат - може и на тиган.

Поливат се с лимонов сок още топли.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.