Гергьовден с Lupa.bg: Шишчета от агнешка кайма с билки
за 4 порции, 20 мин
Продукти
800 г агнешка кайма
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 шепа магданоз
2 клонки мента или джоджен
1 яйце
1 с.л. прясна галета – хлебни трохи
сол, смлян кимион, черен пипер
зехтин или олио за намазване
Приготвяне
Лукът, чесънът, магданозът и ментата се наситняват. Запазва се по малко лук и билки за поръсване.
Каймата се омесва с яйцето, чесъна, лука, магданоза, ментата, прясната галета, сол, кимион и черен пипер.
Оформят се 8-12 топки и се прикрепват с натискане в леко продълговата форма около дървени шишчета.
Намазват се със зехтин или олио и се пекат на гореща скара с обръщане 8-10 мин. - може и на тиган.
Поръсват се със заделените наситнени лук и билки.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.