Горещ шоколад с канела и бадемов ликьор

за 4 чаши, 20 мин

Кухня
11:51 - 09 Януари 2020
2556
Горещ шоколад с канела и бадемов ликьор

Продукти

700 мл прясно мляко

2 пръчки канела или 1-2 ч.л. канела на прах

40 г какао на прах

80 г тъмен шоколад

2 с.л. бадемов ликьор

100 мл течна сметана за разбиване

Приготвяне

600 мл прясно мляко се кипва с пръчките канела. Ако канелата е на прах, се прецежда.

Какаото се разбърква до пълно разтваряне в останалото прясно мляко и се добавя към горещото канелено мляко с разбъркване.

Сметаната се разбива на гладък крем. Махат се пръчките канела.

Нарязва се или натрошава тъмният шоколад и се слага в млечната смес. Разбърква се на слаб огън докато се разтопи. Маха се от котлона и се ароматизира с бадемовия ликьор.

Горещият шоколад се разпределя в чаши и се гарнира с разбитата сметана.

Може да се поръси със ситно нарязан шоколад с ядки.