Грейпфрут с ментова коричка
за 2порции, 20 мин
Кухня
09:06 - 29 Април 2020
2528
Продукти
2 едри грейпфрута
6 клонки прясна мента
40 г кафява захар
Приготвяне
Грейпфрутите се разполовяват хоризонтално. Вътрешността се отделя от ципите с нож, без да се изважда.
Листенцата мента се смилат с кафявата захарта в блендер или се наситняват и се разбъркват със захарта.
Половинките грейпфрит се слагат в тавичка и се поръсват с ментовата захар.
Карамелизират се в загрята фурна на 250 градуса на най-горния рафт 4-5 мин. Поднасят се веднага.
По същия начин се приготвят и портокали, като захарта се намалява наполовина.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.