Грейпфрут с ментова коричка

за 2порции, 20 мин

Кухня
09:06 - 29 Април 2020
2528
Грейпфрут с ментова коричка

Продукти

2 едри грейпфрута

6 клонки прясна мента

 40 г кафява захар

 

Приготвяне

Грейпфрутите се разполовяват хоризонтално. Вътрешността се отделя от ципите с нож, без да се изважда.

Листенцата мента се смилат с кафявата захарта в блендер или се наситняват и се разбъркват със захарта.

Половинките грейпфрит се слагат в тавичка и се поръсват с ментовата захар.

Карамелизират се в загрята фурна на 250 градуса на най-горния рафт 4-5 мин. Поднасят се веднага.

По същия начин се приготвят и портокали, като захарта се намалява наполовина.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.