Гретен от палачинки с лук и сирене
за 2 порции, 30 мин
Кухня
07:20 - 26 Юни 2020
2637
Продукти
60 г масло
100 ементал или друго жълто сирене – може кашкавал
4 готови палачинки
сол и черен пипер
2 глави лук
1 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен лук
Приготвяне
Обелените глави лук се нарязва на шайби или полумесеци и се запържва до златисто в маслото.
Палачинкиte, нарязани на тънки ивици, се добавят към лука, запържват се заедно около 1 мин. и се подправя със сол и черен пипер. Маха се от котлона.
Прибавя се настърганото на едро жълтото сирене и се разбърква. Изсипва се в намазнена тавичка.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 8 мин. Поръсва се със зеления лук.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.