Грозде с рикота и маскарпоне

за 1 доза, 30 мин 

Кухня
23:07 - 24 Ноември 2019
4376
Грозде с рикота и маскарпоне

Продукти

1 кг грозде

250 г рикота

250 г маскарпоне

250 мл течна сметана за разбиване

400 г меки бисквите – идеални са с парченца шоколад

1 ванилова захар

100 г захар

 

Приготвяне

Сметаната се разбива и се смесва с рикотата, маскарпонето и захарта на гладък крем.

Бисквитите се натрошават.

В чаши или купички се разпределят половината гроздови зърна, покриват се с крема и се поръсва с бисквите.

Слоевете се повтарят в същия ред, като най-отгоре се гарнира с по едно гроздово зърно.

Рикотата може да се замени с извара, а маскарпонето със заквасена сметана или изцедено кисело мляко.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.