Грозде с рикота и маскарпоне
за 1 доза, 30 мин
Продукти
1 кг грозде
250 г рикота
250 г маскарпоне
250 мл течна сметана за разбиване
400 г меки бисквите – идеални са с парченца шоколад
1 ванилова захар
100 г захар
Приготвяне
Сметаната се разбива и се смесва с рикотата, маскарпонето и захарта на гладък крем.
Бисквитите се натрошават.
В чаши или купички се разпределят половината гроздови зърна, покриват се с крема и се поръсва с бисквите.
Слоевете се повтарят в същия ред, като най-отгоре се гарнира с по едно гроздово зърно.
Рикотата може да се замени с извара, а маскарпонето със заквасена сметана или изцедено кисело мляко.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.