Хотелиери: Слагаме край на лекарското мародерство на Слънчака

Шефове на почивни бази решиха да наемат лекари само за нуждите на туристите им с обща застраховка

Здраве
16:40 - 02 Септември 2022
4721
Хотелиери: Слагаме край на лекарското мародерство на Слънчака

Хотелиери в Слънчев бряг слагат край на лекарския произвол и мародерство в медицинските центрове в курорта през лятото, при който една инжекция против тетанус струва 250 лева, а поставянето на лепенка - 120, както Lupa.bg вече алармира. 

За целта няколко шефове на големи почивни бази са решили да предприемат следната тактика - с обща застраховка, която да покрие нуждите на туристите им, ще се наемат медици, които да отговарят само за техните клиенти така, че да не се налага да търсят медицинска помощ извън пределите на хотелите. 

"Това, което решихме с няколко колеги тук да се обединим и да направим една обща застраховка, която да бъде здравна за нашите туристи, и да се опитаме един пробен вариант да финансираме доктори, които да отговарят изключително само за нашите хотели, да можем да прекратим това мародерство на тези, които си позволяват да превръщат в такъв жесток бизнес здравето на хората. Не може тук един преглед на нещо съвсем обикновено да ти струва два-три пъти, отколкото е в Германия, например. Това са граждани все пак повече на ЕС и това, което се случва тук, е меко казано престъпление", казва Румен Мончев, собственик на почивна станция в Слънчев бряг, цитиран от БНР.