Хрупкави сиренца с плодова салца
за 2 порции, 40 мин
Продукти
250-300 г бяло саламурено сирене
сърцевината – по светлите и нежни листа, на две зелени салати
1 манго илио други полодове - например кайсии
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. мед
сол
чили - наситнено люто червено чушле или лют пипер на люспи
1 яйце
2 с.л. брашно
60 г галета
2 с.л. масло
Приготвяне
Сърцевината на зелената салата се нарязва на ленти. Смесва се с обеленото манго, нарязано на кубчета.
Залива се с дресинг от лимоновия сок, олиото или зехтина, меда, сол и чили.
Бялото сирене се нарязва на хапки. Овалва се в брашното, потапя се в разбитото яйце и накрая се овалва в галетата.
Сиренцата се запържват до златисто кафяво от двете страни в загрятото масло около 2 мин.
Отцеждат се върху кухненска хартия и се подреждат върху салцата.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.