Хрупкави сиренца с плодова салца

за 2 порции, 40 мин 

Кухня
10:02 - 13 Юни 2020
3078
Хрупкави сиренца с плодова салца

Продукти

250-300 г бяло саламурено сирене

сърцевината – по светлите и нежни листа, на две зелени салати

1 манго илио други полодове - например кайсии

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. мед

сол

чили - наситнено люто червено чушле или лют пипер на люспи

1 яйце

2 с.л. брашно

60 г галета

2 с.л. масло

 

Приготвяне

Сърцевината на зелената салата се нарязва на ленти. Смесва се с обеленото манго, нарязано на кубчета.

Залива се с дресинг от лимоновия сок, олиото или зехтина, меда, сол и чили.

Бялото сирене се нарязва на хапки. Овалва се в брашното, потапя се в разбитото яйце и накрая се овалва в галетата.

Сиренцата се запържват до златисто кафяво от двете страни в загрятото масло около 2 мин.

Отцеждат се върху кухненска хартия и се подреждат върху салцата.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.