Идеята на Радан Кънев в действие: Кандидат на ДПС се отказа от балотажа

Вторият тур в Тервел ще е между ГЕРБ и БСП

Политика
16:06 - 29 Октомври 2019
5952
Идеята на Радан Кънев в действие: Кандидат на ДПС се отказа от балотажа

Предложението на бившия ДСБ лидер Радан Кънев от балотажа в София да се откаже Мая Манолова, а след това и кандидатът на ДБ Борислав Игнатов в полза на четвъртия в битката - Борис Бонев, влезе в действие, но не в столицата, а в Тервел.

Оказва се, че кандидатът на ДПС за кмет там се отказа от участие в балотажа на 3 ноември. За втория тур заедно със спечелилия най-много гласове на изборите на 27 октомври представител на ГЕРБ се допуска претендентът за кметския пост от коалиция "БСП за България". За случилото се потвърди пред БТА председателят на Общинската избирателна комисия Невяна Пенчева. 

Кандидатът на ДПС Аксел Невзат Наз-Исмаилова, спечелила на първия тур 2491 действителни гласове, лично е депозирала днес заявление в ОИК, че се отказва от участие в балотажа. По думите на председателя на ОИК волеизявлението на кандидата е прието като са спазени разпоредбите на Изборния кодекс.

Със свое решение ОИК допуска до участие в балотажа Пламен Желязков от коалиция "БСП за България", взел на първия тур 1750 действителни гласове. Негов опонент ще бъде Симеон Симеонов от ГЕРБ, за когото на първия тур са пуснали бюлетина 3224 избиратели.