Искам си Цецко и Цецка!

Минаха вече 2 месеца от Апартаментгейт - крайно време е типично по български да забравим всичко

Коментар
15:20 - 25 Юни 2019
6651
Искам си Цецко и Цецка!

С предварително извинение към уважаваната от мен юдеистка общност, ще ви припомня един известен анекдот от времето на Кръглата маса. „Що е то „реабилитация?”, попитал радио „Ереван” известен поборник за граждански права и декомунизация. „Това е да направиш от калъп сапун – евреин”, отговорили онези.

Искра Фидосова е девата в бяло на родната юриспруденция, Христо Бисеров е чист като сълза, Емилия Масларова – и тя, Стефан Софиянски е братовчед на Далай Лама, Елена Поптодорова не е помирисвала крем за лице, а „Батко и братко” е клуб по йога и правилно дишане. Както се оказа, апартаментите на Цецко, Цецка, Веждичката, Черния лебед и останалите знайни и незнайни воини на държавната администрация са обект на съвършено изрядни имотни сделки.

Българите може да сме тъпи, ама за сметка на това помним кратко. Когато се отнася за обществено значими въпроси, разбира се. Иначе ако помиярът на съседа ни е препикал мушкатото, ще враждуваме поне 30 години и ще си правим калташки номера. Ако някой тарикат с костюмче и бяла якичка обаче опоска половин милиард от еврофондове, осмуче банковите сметки на болни от рак дечица, или заграби десетцифрена сума от инфраструктурен проект – до две седмици сме забравили греховете му и отново благоговеем пред краката му, заслепени от животинската мимикрия за дебили.

В това отношение Цецко, Цецка и подобните им вече са прехвърлили отдавна карантинния период. Зер, цели два месеца минаха от Апартаментгейт и народното мозъче отдавна се е рестартирало с мисли за бърз кредит за пет дни в бунгало на Китен и по-евтини кайсии за компотите, че им е сезон. Спокойно могат да се връщат ако не на бял кон, то поне на леко петнист с тенденция към пълно избелване и да поемат обществените си функции оттам, откъдето са ги зарязали.

Искам амнистия, опровержение, реабилитация за новодомците с частните асансьори. С какво право ние, които през 2019-а година още бием теманета на гнусни ченгета от Държавна сигурност и полагаме цветя под смрадливите ботуши на пияните съветски окупатори, ще съдим някакви хора за етажната им собственост? Това е не просто лицемерие, не само вселенска несправедливост към Цецките, то е противоконституционно и античовешко. Искаме си ги обратно! Който е с мен, да си напише трите имена и ЕГН-то с чекийка на пейката пред блока. Аз ще мина да прибера данните.