Испански доматени картофки
за 4 порции, 45 мин
Продукти
1 кг картофки
1 глава лук
2 скилидки чесън
1-2 малки люти чушлета
2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. червен пипер
300-400 г домати - може от консерва
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. бял балсамов оцет
2 с.л. наситнен магданоз
сол и черен пипер
Приготвяне
Картофки се измиват добре и не се белят. Сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват в загретия зехтина или олио около 1 мин.
Добавят се почистените от семето и нарязани на дребно люти чушлета и червения пипер. Разбърква се още 1 мин. на тих огън.
Слагат се цели сварените картофки, доматите на парчета, доматеното пюре, оцетът, сол.
Къкри под капак около 15 мин., докато сосът се сгъсти.
Поръсва се с черен пипер и магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.