Истината в Lupa.bg: Защо всъщност Слави скъса с Би Ти Ви?

В новия договор, който телевизията предложила на Трифонов, категорично се забранявала политическата агитация

Новини
16:43 - 04 Юни 2019
5758
Истината в Lupa.bg: Защо всъщност Слави скъса с Би Ти Ви?

Близо два месеца след като Слави Трифонов изненадващо обяви, че няма да подпише нов договор с Би Ти Ви и слиза от екран, репортер на Lupa.bg научи истинската причина за разрива в отношенията между шоумен №1 и медиата. Оказа се, че не става дума нито за пари, нито за натиск, както първоначално се смяташе. Телевизията  просто е имала изискване към предаването, което никак не се понравило на Дългия.

В новия договор, който от Би Ти Ви предложили на Слави, основните параметри се запазвали, само че имало специално добавена клауза - шоуто да не се занимава с политика и агитациона дейност. Ръководството на медиата отчело, че Трифонов и екипа му в последните години заявяват амбиции да диктуват политическия ред в страната, затова решили да ограничат това. В контракта, който юристите на медиата предоставили на Слави, ясно се посочвало, че предаването не може да провежда политически кампании и да агитира, а да се съсредоточи върху ясно зададения си първоначален формат - "забавно вечерно шоу с хумор, танци и музика". Политиката можело да присъства като скечове и вицове, но не и като обществена дейност - с кампании и обявяване на референдуми.

Слави Трифонов на излизане от страдата на Би Ти Ви

Слави категорично отказал да приеме новите условия, което потвърждава слуховете, че възнамерява да участва в политическия живот на страната. Това е причината той да отхвърли предложения договор. Както вече писахме, той основава движение, което ще подкрепи отделни кметове в повечето общини у нас. Публична тайна е, че именно Слави седи зад решението на омбудсмана Мая Манолова да се яви като независим кандидат за кмет на София.

Неприятната изненада за Би Ти Ви дошла от там, че вместо на планирана работна среща, Трифонов решил да уведоми за решението си първо тв аудиторията чрез предаването си. Така 3 дни преди насрочената среща с изпълнителния директор на канала Флориан Скала, ръководството на телевизията научило от екрана за решението на продуцента да спре шоуто си след 19 години в ефир.