Изненада с Lupa.bg: Спагети на кюфтета (СНИМКИ)
за 4 порции, 30 минути
Продукти
350 г спагети или друга тънка дълга паста
сол и черен пипер
2 стръка пресен лук
2 червени чили чушлета или 1 малка червена сладка чушка
1 голям морков
2 с.л. смесени ядки - лешници, кашу, кедрови ядки
3 яйца
80 г настъргано жълто сирене по избор
4 с.л. зехтин
1 лайм или 1/2 лимон
Приготвяне
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода. Отцеждат се, изплакват се със студена вода и се отцеждат много добре.
Пресният лук и чили чушлетата се нарязват на фини пръстенчета. Обеленият морков се нарязва на тънки ленти. Ядките се нарязват едро.
Яйцата се разбъркват с жълтото сирене, сол и черен пипер. Смесва се със зеленчуците, ядките и спагетите.
Загрява се зехтинът. Спагетената смес се оформя на купчинки в тигана. Запържва се до златисто кафяво и хрупкаво първо от едната страна, после се обръща от другата.
По-лесно става, ако се сложат в тигана рингове с диаметър около 8 см. Спагетите се пържат в тях от едната страна. Ринговете се махат. Купчинката се обръща за пържене от другата страна без ринг.
Докато всички спагетени кюфтета се изпържат, готовите се оставят на топло във фурна, загрята на 80 градуса.
Поднасят се с резени лайм или лимон за овкусяване със сока.
По същия начин могат да се приготвят спагетени кюфтета с други добавки, включително месни.