Изпълнителната комисия на ГЕРБ подхваща  имотите на Цветанов

Бойко Борисов гневен заради имотните компромати от последните дни

Актуални новини
19:31 - 21 Март 2019
2215
Изпълнителната комисия на ГЕРБ подхваща  имотите на Цветанов

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа въпроса с апартамента, придобит наскоро от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

Премиерът коментира темата преди началото на заседанието на Европейския съвет пред български журналисти в Брюксел.

“Тъжно ми е, вчера дадохме 53 милиона лева за великденски надбавки, всичко потъва, заминава. Много ми е тъжно и гадно, е точната дума. Обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, той утре отива в Америка, в сряда ще се прибере, ще говоря с тях. Ще събера Изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Във всички случаи според тях е законно. Доколкото знам са сезирани прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ще изчакам кратко време да се произнесат”, посочи премиерът.

Бойко Борисов увери, че много внимателно ще проследи всички сделки, които предизвикаха обществено внимание през последните дни.

Той уточни, че когато се види с Цветанов, ще разговарят не дали придобиването на новия му апартамент е законно, или не. “Предполагам, че би трябвало да е законно. Не са деца, имат глави на раменете. Мъчно ми е, че толкова добри неща направихме и цялата енергия, цялата гадост, която ни удря, е за нещо толкова битово, елементарно и ненужно”, допълни премиерът.