Джинжифилова лимонада с лимон и грейпфрут (концентрат)
за 2 бутилки, 50 мин
Кухня
10:16 - 04 Август 2019
5110
Продукти
6 парчета джинджифил по около 5 см
350 г захар
1 грейпфрут
200 мл прясно изцеден лимонов сок
минерална или газирана вода
резенчета грейпфрут за гарниране
Приготвяне
Обеленият джинджифил се нарязва на филийки.
Кипва се 500 мл вода със захарта и се добавя джинджифилът. Оставя се да изстине.
Грейпфрутът се изцежда и сокът се смесва с лимоновия сок.
Добавя се към джинджифиловия сироп и се прецежда.
Налива се в бутилки и се слага да се охлади в хладилника.
Разрежда се с минерална или газирана вода и се гарнира с резенчета грейпфрут.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".