Качамак с дафинов лист
за 4 порции, 35 мин
Кухня
12:15 - 23 Януари 2020
2774
Продукти
150 г царевичен грис
600 мл прясно мляко
1-2 дафинови листа
2-3 с.л. масло
4-5 с.л. настъргано по-твърдо жълто сирене, например грана падано или пармезан – може овчи кашкавал или друг
сол
Приготвяне
Млякотото се смесва с още толкова вода. Кипва, посолява се и слага дафионовият лист.
Ръси се постепенно царевичният грис с разбъркване до гладка смес.
Къкри на много слаб огън до сгъстяване – отделяне от стените на съда, като продължава често, почти постоянно да се разбърква.
Накрая се поръсва с настърганото жълто сирене и със запърженото до леко златисто масло.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.