Качамак с дафинов лист

за 4 порции, 35 мин

Кухня
12:15 - 23 Януари 2020
2666
Качамак с дафинов лист

Продукти

150 г царевичен грис

600 мл прясно мляко

1-2 дафинови листа

2-3 с.л. масло

4-5 с.л. настъргано по-твърдо жълто сирене, например грана падано или пармезан – може овчи кашкавал или друг

сол

Приготвяне

Млякотото се смесва с още толкова вода. Кипва, посолява се и слага дафионовият лист.

Ръси се постепенно царевичният грис с разбъркване до гладка смес.

Къкри на много слаб огън до сгъстяване – отделяне от стените на съда, като продължава често, почти постоянно да се разбърква.

Накрая се поръсва с настърганото жълто сирене и със запърженото до леко златисто масло.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.