Карамелено парфе

за 6 порции, 40 мин

Кухня
07:16 - 19 Февруари 2020
2564
Карамелено парфе

Продукти

125 мл готов карамелен сос

100 мл прясно мляко

3 жълтъка

300 мл сметана за разбиване

1 щипкa сол

30 г кафява захар

80 г черен шоколад

15 г какао

1 с.л. бяла захар

 

Приготвяне

Карамеленият сос, прясното мляко и щипката сол се разбъркват заедно на водна баня.

Съдът се потапя в ледено студена вода и се разбърква няколко пъти, докато се охлади.

Прибавя се разбитата с кафявата захар сметана.

Изсипва се във форма с пергаментова хартия и се оставя да се стегне.

Сварява се какаото в 150 мл вода, като се разбърква.

Маха се от огъня и се натрошава вътре шоколадът да се разтопи, като се бърка.

Оставя се да изстине и със соса се полива нарязаното на филийки карамелено парфе, както и с карамеления сос.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.