Карфиолена къри салата
за 2 порции, 20 мин
Продукти
400 г карфиол от туршия на розички
100-150 г червени камби от туршия
200 г майонеза
2 с.л. течна сметана или прясно мляко
1 ч.л. къри на прах
100 г жълто сирене по избор – може кашкавал
чери доматчета за гарниране – може и големи нарязани домати
магданоз
Приготвяне
Разбърква се майонезата с кърито и сметаната или прясното нляко. Залива се карфиолът и се разбърква.
Прибавят се нарязаните на парченца камби и жълто сирене и се разбърква.
Гарнира се с разполовените чери домати. Поръсва се с наситнен магданоз.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.