Къри хотдог с шишчета
за 4 броя, 40 мин
Продукти
300 г месо без кост - свинско, агнешко, пилешко, телешко
2 с.л.соев сос
3 с.л. кетчуп
1 ч.л. мед
1 ч.л. къри на прах
1 скилидка чесън
1-2 краставици
4 хотдог хлебчета
2 ч.л. майонеза
1 глава лук
1 с.л. зехтин или олио
черен пипер и сол
Приготвяне
Смесват се соевият сос, кетчупът, медът, обеленият и счукан чесън и кърито.
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Запържва се в загретия зехтин или олиото до хрупкаво златисто кафяво.
Краставиците се нарязват надлъжно с белачка на ленти, посоляват се и се слагат в цедка да се отцедят.
Месото се нарязва на 12 филийки и съвсем леко се начуква.
Нанизват се по три парченца месо на по две успоредни, леко раздалечени шишчета.
Пекат се на загрята намаслена скара или на тиган 6-8 мин. като се обръщат. Поръсват се със сол и черен пипер.
Хлебчетата се разрязват надлъжно от едната страна, за да се разтворят.
Намазват се отвътре с майонезата и се слагат ленти краставица и пържен лук.
Пъха се и по едно от шишчетата във всяко хлебче.
Поднасят се с клечките, които всеки изважда преди консумация.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.