Къри хотдог с шишчета

за 4 броя, 40 мин 

Кухня
10:34 - 15 Юни 2020
2737
Къри хотдог с шишчета

Продукти

300 г месо без кост - свинско, агнешко, пилешко, телешко

2 с.л.соев сос

3 с.л. кетчуп

1 ч.л. мед

1 ч.л. къри на прах

1 скилидка чесън

1-2 краставици

4 хотдог хлебчета

2 ч.л. майонеза

1 глава лук

1 с.л. зехтин или олио

черен пипер и сол

 

Приготвяне

Смесват се соевият сос, кетчупът, медът, обеленият и счукан чесън и кърито.

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Запържва се в загретия зехтин или олиото до хрупкаво златисто кафяво.

Краставиците се нарязват надлъжно с белачка на ленти, посоляват се и се слагат в цедка да се отцедят.

Месото се нарязва на 12 филийки и съвсем леко се начуква.

Нанизват се по три парченца месо на по две успоредни, леко раздалечени шишчета.

Пекат се на загрята намаслена скара или на тиган 6-8 мин. като се обръщат. Поръсват се със сол и черен пипер.

Хлебчетата се разрязват надлъжно от едната страна, за да се разтворят.

Намазват се отвътре с майонезата и се слагат ленти краставица и пържен лук.

Пъха се и по едно от шишчетата във всяко хлебче.

Поднасят се с клечките, които всеки изважда преди консумация.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.