Къри печено пиле

за 4 порции, 50 мин

Кухня
11:35 - 16 Февруари 2020
3404
Къри печено пиле

Продукти

1 цяло пиле

4-5 глави лук

3 с.л. масло

2 ч.л. къри на прах

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Подсушеното пиле се овкусява отвън и отвътре с черен пипер и сол. Намазва се с маслото, смесено с кърито.

Обеленият лук се нарязва на едро. Овкусява се с черен пипер и сол и се слага в тавата около пилето.

Пече се в загрята умерена фурна до хрупкава коричка.

Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.