Къри печено пиле
за 4 порции, 50 мин
Кухня
11:35 - 16 Февруари 2020
3578
Продукти
1 цяло пиле
4-5 глави лук
3 с.л. масло
2 ч.л. къри на прах
сол и черен пипер
Приготвяне
Подсушеното пиле се овкусява отвън и отвътре с черен пипер и сол. Намазва се с маслото, смесено с кърито.
Обеленият лук се нарязва на едро. Овкусява се с черен пипер и сол и се слага в тавата около пилето.
Пече се в загрята умерена фурна до хрупкава коричка.
Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.