Картофена салата с круши и зелен фасул

за 2 порции, 40 мин

Кухня
08:44 - 26 Януари 2020
2501
Картофена салата с круши и зелен фасул

Продукти

500 г картофи

1 голяма круша

200 г зелен фасул – пресен, замразен или от консерва

100 г пушен бекон

1 глава лук

3 с.л. зехтин или олио

1 с.л. оцет

магданоз

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят.

Зеленият фасул, ако е пресен или замразен, се бланшира във вряща подсолена вода 8-10 мин., ако е от консерва – само се отцежда.

Обеленият лук се нарязва на ивици. Беконът се нарязва на тънки лентички. Запържват се заедно в половината загрят зехтин или олио 1-2 мин.

Сварените картофи се обелват, нарязват се на шайби и още топли се овкусяват със сол, оцет, черен пипер. Добавя се беконът с лука.

Прибавя се и зеленият фасул. Залива се с останалия зехтин или олио и се разбърква.

Гарнира се филийки круша, изчистена от семките. Поръсва се с магданоз.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.