Картофена салата с круши и зелен фасул
за 2 порции, 40 мин
Продукти
500 г картофи
1 голяма круша
200 г зелен фасул – пресен, замразен или от консерва
100 г пушен бекон
1 глава лук
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. оцет
магданоз
сол и черен пипер
Приготвяне
Картофите се сваряват, без да се белят.
Зеленият фасул, ако е пресен или замразен, се бланшира във вряща подсолена вода 8-10 мин., ако е от консерва – само се отцежда.
Обеленият лук се нарязва на ивици. Беконът се нарязва на тънки лентички. Запържват се заедно в половината загрят зехтин или олио 1-2 мин.
Сварените картофи се обелват, нарязват се на шайби и още топли се овкусяват със сол, оцет, черен пипер. Добавя се беконът с лука.
Прибавя се и зеленият фасул. Залива се с останалия зехтин или олио и се разбърква.
Гарнира се филийки круша, изчистена от семките. Поръсва се с магданоз.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.