Картофена салата с яйца и кисело мляко

за 4 порции, 55 мин

Кухня
11:00 - 02 Август 2019
4506
Картофена салата с яйца и кисело мляко

Продукти

1 кг картофи

сол и черен пипер

4 яйца

2-3 с.л. кисело мляко

150 мл зеленчуков бульон

1 с.л. горчица

2 с.л. нарязан на дребно див лук или зелени пера пресен лук

1 с.л. наситнена мащерка

1-2 с.л. оцет

 

Приготвяне

Картофите без да се белят се сваряват за около 30 мин.

Яйцата се варят около 10 мин.

Картофите се обелват и се нарязват на филийки или на кубчета.

Обелените яйца се нарязват на парченца.

Смесва се киселото мляко с бульон, горчицата, зеления лук, мащерката и оцета. Подправя се със сол и черен пипер.

Смесват се картофите и яйцата, поливат се с дресинга и внимателно се разбърква.

Може да не се използва бульон, а да се увеличи количеството на киселото мляко.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.