Картофена салата с яйца и кисело мляко
за 4 порции, 55 мин
Продукти
1 кг картофи
сол и черен пипер
4 яйца
2-3 с.л. кисело мляко
150 мл зеленчуков бульон
1 с.л. горчица
2 с.л. нарязан на дребно див лук или зелени пера пресен лук
1 с.л. наситнена мащерка
1-2 с.л. оцет
Приготвяне
Картофите без да се белят се сваряват за около 30 мин.
Яйцата се варят около 10 мин.
Картофите се обелват и се нарязват на филийки или на кубчета.
Обелените яйца се нарязват на парченца.
Смесва се киселото мляко с бульон, горчицата, зеления лук, мащерката и оцета. Подправя се със сол и черен пипер.
Смесват се картофите и яйцата, поливат се с дресинга и внимателно се разбърква.
Може да не се използва бульон, а да се увеличи количеството на киселото мляко.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.