Картофена тортиля с тиквички (стъпка по стъпка)
за 2 порции, 45 мин
Продукти
2 картофа - около 175 г,
1 тиквичка – около 250 г
1 скилидка чесън
2 глави лук
3 тънки филийки пушена шунка (може да се замени с колбас по избор),
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
4 яйца
Приготвяне
Картофите се сваряват за 15-20 мин., обелват се и се нарязват на кубчета 1 см.
Тиквичката се нарязва на същите по размер кубчета.
Лукът и чесънът се наситняват. Шунката се нарязва на ленти.
Лукът и чесънът се запържват в загретия зехтин или олио на средна температура 1 мин.
Добавят се картофите и тиквичките и се сотира с разбъркване около 4 мин. до златисто кафяво. Подправя се със сол и черен пипер.
Яйцата се разбиват и се овкусяват с малко сол и черен пипер.
Заливат се зеленчуците, поръсва се шунката и се запича на тиган около 3 мин. на средна температура, като се разбърква леко чрез повдигане.
Обръща се с помощта на чиния и се готви още 4 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.