Картофена тортиля с тиквички (стъпка по стъпка)

за 2 порции, 45 мин

Кухня
11:33 - 23 Юни 2019
3864
Картофена тортиля с тиквички (стъпка по стъпка)

Продукти

2 картофа - около 175 г,

1 тиквичка – около 250 г

1 скилидка чесън

2 глави лук

3 тънки филийки пушена шунка (може да се замени с колбас по избор),

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

4 яйца

 

Приготвяне

Картофите се сваряват за 15-20 мин., обелват се и се нарязват на кубчета 1 см.

Тиквичката се нарязва на същите по размер кубчета.

Лукът и чесънът се наситняват. Шунката се нарязва на ленти.

Лукът и чесънът се запържват в загретия зехтин или олио на средна температура 1 мин.

Добавят се картофите и тиквичките и се сотира с разбъркване около 4 мин. до златисто кафяво. Подправя се със сол и черен пипер.

Яйцата се разбиват и се овкусяват с малко сол и черен пипер.

Заливат се зеленчуците, поръсва се шунката и се запича на тиган около 3 мин. на средна температура, като се разбърква леко чрез повдигане.

Обръща се с помощта на чиния и се готви още 4 мин.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.