Картофено пюре с авокадо
за 4 порции, 50 мин
Продукти
1 меко авокадо
1,5 кг картофи
300 мл прясно мляко
200 мл течна сметана или още прясно мляко
100 г масло
1 ч.л. настъргана кора и 3 с.л. сок от лайм или лимон
индийско орехче
пресен кориандър или магданоз
едър лют червен пипер
сол
Приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на парчета, заливат се с вода да ги покрие, посоляват се и се сваряват.
Разбъркват се на пюре със затоплените млако и сметана и с маслото.
Подправя се с индийско орехче, кората и сокът от лайм или лимон.
Сърцевината на авокадото се намачква и се смесва с пюрето.
Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз и с лютия червен пипер.
Пюрето може да се приготви по същия начин със сладки картофи – батати, или с тиква.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.