Картофки със зеленчуци и маслини

за 4 порции, 30 мин 

Кухня
11:19 - 15 Май 2020
2004
Картофки със зеленчуци и маслини

Продукти

1 кг картофи

100 г фелд салата – валериана, или друга зелена салата

3 с.л. сусам

2 червени чушки

1 главичка цикория или парче зеле

3 с.л. зехтин или олио

1 скилидка чесън или стрък пресен чесън

50 г зелени маслини без костилка или пълнени с бадеми

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените картофи се нарязват на полумесеци. Бланшират се във вряща подсолена вода 2-3 мин. и се отцеждат.

Почистените от семето червени чушки се нарязват на ивици. Цикорията се нарязва на дебели филийки.

Картофите се запържват в загретия зехтин или олио 8-10 мин. до златисто кафява коричка.

5 мин. преди края на готвенето, се прибавят наситненият чесън, чушките и цикорията да поомекнат заедно с картофите.

Подправя се със сол и черен пипер.

Гарнира се със зелената салата и с маслините.

Поръсва се със запечения на сух тиган сусам.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.