Кифлички с пикантна подправка, бадеми и шоколад
за 60 броя, 45 мин
Продукти
250 г брашно
150 г смлени белени бадеми
100 г захар
225 г студено масло
2 жълтъка
125 г тъмен шоколад
1 ч.л. рас ел ханут или друг микс от ароматни подправки на прах
Приготвяне
Омесва се гладко тесто от брашното, смлените бадеми, захарта, маслото на люспи, жълтъците и рас ел ханут.
Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.
Тестото се разделя на 4 части и се оформят 4 ролки с диаметър 2-3 см.
Всяка се нарязва напречно на шайби с дебелина 1 см.
Разплескват се между дланите и се навиват на кифлички.
Подреждат се в тава с хартия за печене.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 10-12 мин. до златисто.
Оставят се да изстинат.
Гарнират се на ивици с разтопения шоколад.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".