Кифлички с пикантна подправка, бадеми и шоколад

за 60 броя, 45 мин

Кухня
09:33 - 17 Септември 2019
3072
Кифлички с пикантна подправка, бадеми и шоколад

Продукти

250 г брашно

150 г смлени белени бадеми

100 г захар

225 г студено масло

2 жълтъка

125 г тъмен шоколад

1 ч.л. рас ел ханут или друг микс от ароматни подправки на прах

 

Приготвяне

Омесва се гладко тесто от брашното, смлените бадеми, захарта, маслото на люспи, жълтъците и рас ел ханут.

Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.

Тестото се разделя на 4 части и се оформят 4 ролки с диаметър 2-3 см.

Всяка се нарязва напречно на шайби с дебелина 1 см.

Разплескват се между дланите и се навиват на кифлички.

Подреждат се в тава с хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 10-12 мин. до златисто.

Оставят се да изстинат.

Гарнират се на ивици с разтопения шоколад.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".