Клафути с компот от кайсии

за 6 порции, 50 мин

Кухня
09:35 - 16 Март 2020
2133
Клафути с компот от кайсии

Продукти

1 голям компот от кайсии или друг плод

4 яйца

125 г захар

1 пак. ванилова захар

150 г брашно

300 мл прясно мляко

масло за намазване

пудра захар

шамфъстък или други ядки

 

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване.

Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладка смес.

Намазва се с малко масло форма за торта или тавичка.

Изсипва се тестото. Подреждат се отгоре половинките кайсии от компота с разреза надолу – сами ще потънат леко.

Пече се в загрята умерена фурна.

Поръсва се с пудра захар и нарязан на дребно шамфъстък.

По желание след изпичането, може да се напои със сиропа от компота. 

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.