Клафути с компот от кайсии
за 6 порции, 50 мин
Продукти
1 голям компот от кайсии или друг плод
4 яйца
125 г захар
1 пак. ванилова захар
150 г брашно
300 мл прясно мляко
масло за намазване
пудра захар
шамфъстък или други ядки
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване.
Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладка смес.
Намазва се с малко масло форма за торта или тавичка.
Изсипва се тестото. Подреждат се отгоре половинките кайсии от компота с разреза надолу – сами ще потънат леко.
Пече се в загрята умерена фурна.
Поръсва се с пудра захар и нарязан на дребно шамфъстък.
По желание след изпичането, може да се напои със сиропа от компота.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.