Кордон бльо със зелена салата и круша

за 2 порции, 30 мин

Кухня
09:17 - 07 Март 2020
2518
Кордон бльо със зелена салата и круша

Продукти

100-150 г фелд салата - валериана, или друга зелена салата, накъсана на парченца

2 малки главички лук

1 с.л. ябълков или друг оцет

1 с.л. зехтин или олио

2 с.л. тиквено олио или друго по избор

1 щипка захар

1 круша

2 телешки шницели по около 250 г

80 г сирене бри или камамбер (може да се замени със синьо или жълто сирене - например кашкавал)

2 тънки филийки варена шунка

4 тънки филийки пушен бекон

80 г брашно

100 г галета

2 яйца

150 г свинска мас или масло

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Приготвя се салата от зелената салата, обеления и наситнен лук, крушата на кубчета, овкусена с дресинг от тиквеното олио, зехтина, сол, черен пипер и щипката захар.

Телешките шницели се начукват леко между два листа прозрачно фолио, без да се изтъняват много.

С нож се прорязва всеки, да се оформят джобчета.

В джобчетата се слагат филийките сирене и шунка. Шницелите се опаковат с бекона.

Панират се последователно в брашното, разбитите със сол и черен пипер яйца и галетата.

Пържат се до златисто кафяво в загрятата свинската мас или масло на средна температура от двете страни.

Оставят се да се отцедят на кухненска хартия и се гарнират със салатата.

Шницелите може да се приготвят и със свинско или птиче месо.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.