Кордон бльо със зелена салата и круша
за 2 порции, 30 мин
Продукти
100-150 г фелд салата - валериана, или друга зелена салата, накъсана на парченца
2 малки главички лук
1 с.л. ябълков или друг оцет
1 с.л. зехтин или олио
2 с.л. тиквено олио или друго по избор
1 щипка захар
1 круша
2 телешки шницели по около 250 г
80 г сирене бри или камамбер (може да се замени със синьо или жълто сирене - например кашкавал)
2 тънки филийки варена шунка
4 тънки филийки пушен бекон
80 г брашно
100 г галета
2 яйца
150 г свинска мас или масло
сол и черен пипер
Приготвяне
Приготвя се салата от зелената салата, обеления и наситнен лук, крушата на кубчета, овкусена с дресинг от тиквеното олио, зехтина, сол, черен пипер и щипката захар.
Телешките шницели се начукват леко между два листа прозрачно фолио, без да се изтъняват много.
С нож се прорязва всеки, да се оформят джобчета.
В джобчетата се слагат филийките сирене и шунка. Шницелите се опаковат с бекона.
Панират се последователно в брашното, разбитите със сол и черен пипер яйца и галетата.
Пържат се до златисто кафяво в загрятата свинската мас или масло на средна температура от двете страни.
Оставят се да се отцедят на кухненска хартия и се гарнират със салатата.
Шницелите може да се приготвят и със свинско или птиче месо.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.