Корнелио, ти ли ще оперираш Ламбо?

Комунистите приватизираха Ботев и Вапцаров, че Стефан Данаилов ли ще им се опре?

Коментар
16:25 - 20 Август 2019
8388
Корнелио, ти ли ще оперираш Ламбо?

Доколкото си спомням, Корнелия Нинова беше специалистка по приватизацията на „Техноимпекс”, а не по ортопедична хирургия и заболявания на опорно двигателния апарат. В такъв случай защо шефката от Крушовица играе ролята на говорител на лекарския екип, който се грижи за Стефан Данаилов? И какво, за Бога, означава репликата й „Взели сме всички необходими мерки”? Да не би ти да оперираш Ламбо, Корнелио?

Вътрекомуноидните взаимоотношения по принцип ме вълнуват твърде, твърде слабо, но няма как да не изразя екзистенциалното си отвращение от поредния болшевишки опит да бъде приватизирана личност, която принадлежи на цяла България. Хайде, да речем, че в случая със Стефан Данаилов позитановци имат известно право. Още от младите си години на партиен секретар на Народния театър, през задъханото возене със Сергей в разбрицан трамвай, до последното десетилетие сенилни разкази за сексуални похождения по време на соца, Ламбо винаги е изразявал недвусмислената си принадлежност към заветите на Георги Димитров.

Само че подобно поведение доскоро беше официална обществена доктрина, преобърнала на 180 градуса историческия ракурс на националното ни развитие. Комунистите си позволиха да прилапат в ареала на зловредната си индоктринация фигури от всички сфери на политическия и културен живот на отечеството. Като започнем с Никола Вапцаров, чиято партийна книжка е издадена 10 години след смъртта му, та до титаничния Христо Ботев, обявен за марксист заради отрицанието на религиозния шаманизъм на мазните попове.

Сигурен съм, че ако геноцидният им строй беше изкарал още само десетина години, в училищата щеше да се учи как Хан Аспарух е мъкнел в дисагите си, когато пристигнал в Онгъла, две мехчета вкиснат кумис, добре наточен къс меч и копие на „Капитала” с личен автоиграф.

Дразним се на македонските психоприватизатори на история, които се опитват да прилапат Самуил, Гоце Делчев и всичко помежду им, а не забелязваме, че същите, ако не и по-страховити митомани ни дебнат от „Позитано”.

Скъпа Корнелио, свали си ръцете от Стефан Данаилов, освен, разбира се, ако нямаш намерение лично да му наместваш ставата. Сигурен съм, че човекът има достатъчно роднини, приятели и колеги, които да се погрижат за здравословното му състояние вместо партията-майка. Всъщност, защо изобщо не престанете да се грижите за кого и да било, червени смешници? Че където пипнете, трева не никне.