Костя: Купувачите на гласове стават все по-изобретателни

Политика
20:12 - 25 Септември 2024
2029
Костя: Купувачите на гласове стават все по-изобретателни

Няма нормален човек в държавата, който да не каже, че има купуване на гласове. И купувачите на гласове стават все по-изобретателни. Не се успокоихме, защото видяхме арогантно поведение от страна на министъра на вътрешните работи. Имаме всички основания да се притесняваме. Неговият предшественик стана участник в две листи на ДПС на Пеевски. Практиката да се превръщат бивши министри на вътрешните работи в настоящи депутати става все по-заразителна. Това заяви в "Още от деня" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него е очевидно, че в сегашното ръководство на МВР липсва желание за борба с купения и контролиран вот.

"Ако има реална дейност от страна на МВР срещу купувачите на гласове, формацията на Пеевски ще вземе гласовете на тези, които са вътре в листите. Прокуратурата е в ръцете на Пеевски. МВР в момента се е превърнало в инструмент в ръцете на Пеевски", допълни Костадин Костадинов.
По думите му универсалното средство, с което може да се пребори купеният и контролиран вот, е висока избирателна активност.

"МВР знае всичко. Те знаят кой купува, колко върви цената на гласа, но не им се позволява да работят", каза още Костадин Костадинов.