Котлет натюр с масло
за 4 порции, 40 мин
Продукти
800 г свински котлети - обезкостени
200 гама масло
4 с.л. брашно
1 ч.л. подправка за супа от типа на вегета
½ ч.ч. топла вода
сол и черен пипер
Приготвяне
Свинските котлети се подправят със сол и черен пипер от двете страни. Овалват се в брашното.
Запържват се запържват от двете страни до златисто в ¼ от маслото.
Добавя се останалото масло и месото къкри на слаб огън докато омекне.
Сипва се топлата вода, кипва и се готви още 1-2 мин.
Овкусява се с вегетата.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.