Козуначен ябълков сладкиш с пудинг и орехи

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:48 - 20 Април 2020
2593
Козуначен ябълков сладкиш с пудинг и орехи

Продукти

7 филии козунак – по около 60 г всяка

1 кг ябълки

1 л прясно мляко

3 яйца

1 пак. ванилов пудинг на прах

100 г захар

1 ч.л. канела

30 г масло

1 щипка сол

1 шепа нарязани орехови ядки

 

Приготвяне

Разбиват се яйцата с 500 мл прясно мляко и щипката сол. Накисват се цели филиите хляб.

Обелените и почистени от семето ябълки се нарязват на парченца и се смесват с 50 г захар, разбъркана с 1 с.л. пудинг на прах, с канелата и орехите.

В тавичка с размери около 30x20 см се редят на пластове филии напоен козунак, ябълки, козунак, ябълки.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15-20 мин.

Сварява се крем от останалите прясно мляко, захар и пудинг на прах. Залива се сладкишът и се пече още 5 мин.

Може да се гарнира с пресни плодове

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.