Кростини с тиквички и маскарпоне (крем сирене)

за 8-10 броя, 25 мин

Кухня
10:27 - 02 Юли 2020
1390
Кростини с тиквички и маскарпоне (крем сирене)

Продукти

300 г тиквички

1 глава лук

1 скилидки чесън

1 с.л. зехтин

1 малка кутийка маскарпоне или друго крем сирене

сол и черен пипер

20 г жълто сирене по избор

хляб

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват в загретия зехтин около 1 мин.

Добавят се тиквичките, нарязани на малки кубчета, и се задушава още 3-4 мин., като се разбърква.

Подправя се със сол и черен пипер и се заделя 2-3 с.л. от сместа.

Основната смес се разбърква с маскарпонето.

Разпределя се върху препечени филийки хляб.

Поръсва се едро настъргано жълто сирене и се гарнира със заделените кубчета тиквичка.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.