Кростини с тиквички и маскарпоне (крем сирене)
за 8-10 броя, 25 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            10:27 - 02 Юли 2020                                        
                                                                                                            
                                        5001
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
300 г тиквички
1 глава лук
1 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 малка кутийка маскарпоне или друго крем сирене
сол и черен пипер
20 г жълто сирене по избор
хляб
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват в загретия зехтин около 1 мин.
Добавят се тиквичките, нарязани на малки кубчета, и се задушава още 3-4 мин., като се разбърква.
Подправя се със сол и черен пипер и се заделя 2-3 с.л. от сместа.
Основната смес се разбърква с маскарпонето.
Разпределя се върху препечени филийки хляб.
Поръсва се едро настъргано жълто сирене и се гарнира със заделените кубчета тиквичка.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    