Култовият спортен журналист Станил Йотов: ВРЕМЕ Е ЗА МАСОВ БУНТ СРЕЩУ ПЕРУКАТА

Коментар
17:29 - 24 Март 2022
7750
Култовият спортен журналист Станил Йотов: ВРЕМЕ Е ЗА МАСОВ БУНТ СРЕЩУ ПЕРУКАТА

Известният спортен журналист Станил Йотов, един от най-големите адепти и апологети на аматьорския футбол у нас, явно е останал дълбоко разтърсен от башибозушкото клане, на което Изпълкомът на БФС подложи клубовете, участвали в алтернативния конгрес на Димитър Бербатов. Колегата изригна с колкото цветист, толкова и задълбочен анализ на поредната изцепка на бандата на Боби М.

Ето какво написа Йотов в социалните мрежи:

ВРЕМЕ Е ЗА МАСОВ БУНТ СРЕЩУ ПЕРУКАТА

Чета днес сайтовете и не вярвам на очите си. Вчера във футбола ни се случи най-големият геноцид с изваждането от първенствата на България на цели 104 футболни клуба, сред които има ред детско-юношески школи. Всички те - мъже, юноши, деца, в събота и неделя няма да играят футболни мачове от първенството си. Това е углавно престъпление срещу футболното население на България, извършено от най-високо място.

Вместо да работят по темата, вместо да протестират, да има гневни коментари и въобще това да бъде тема №1 в дневния ред на футбола ни, спортните сайтове ни занимават с некви "двама нови от Монако в ЦСКА", Стойчо Младенов нещо си, някой пръднал в "Левски", Текпетей-Мекпетей в "Лудогорец" и др.

Абе колеги, утре това могат да бъдат вашите приятели, вашите близки, вашите деца! И да не са, това е геноцид във футбола ни. Как ще извадиш 104 клуба, как ще ги лишиш от ПРАВОТО ДА ИГРАЯТ В ПЪРВЕНСТВОТО??? Това е чудовищен скандал, вие чували ли сте за нещо подобно да се е случвало по света? Не, няма и да чуете. Но всъщност няма нищо странно. Тя гилдията ни поначало си е разделена на ЦСКА и "Левски", и имам чувството, че същото им е отношението към събитията във футбола - едните за Бербатов като ЦСКА, а другите за Боби, щото "Левски" бил за него.

Съветът ми към аматьорските клубове е да не чакат помощ от медиите. А най-добре да се организират на бунт. Ако трябва, да дойдат до София в един ден всичките, ама с децата и родителите им. И да настояват пред спортното министерство да бъде разкарана тая шайка, или пред националния стадион. Гледам, че вече е почнало на доста места организирането на протести, централизирайте ги. И не Бербатов да ви е водач, а си изберете някой напълно независим. Той ако иска, да ви подкрепя.
Виждам, че дори и клубове, които не са от извадените, отказват да играят в регионалните си групи като солидарност с пострадалите, дръзнали да се обявят срещу шайката на перуките. Като нищо в доста дивизии от четвърто ниво на футбола ни в събота и неделя кръг въобще няма да има.

Някой ще каже - ама голям праз, че Струма Марикостино нямало да играе, че Буря Кошарево няма да играе, че Граничар Копривлен го извадили, че Мадан, Девин, Ивайловград и Момчилград ще стоят без мачове (къде беше това, то на гъза на България - някои и така разсъждават), че няма да се играят значително количество мачове при юношите и децата. От подобно мислене си докарахме футбола до това дередже. И въобще не става въпрос законен ли е бил на Бербатов конгреса, и кой щял да управлява БФС. Става въпрос за извършено престъпление срещу футбола, БАТАШКО КЛАНЕ от башибозука в БФС.

Слух от последния час - перуката взел да разбира каква идиотщина е свършил и вероятно нямало да вади клубовете от първенствата, а само щял да ги лиши от право да гласуват на конгреса, когато и да е той. Да видим какво ще излезе накрая.