Кюфтета с моцарела и гроздова салата

за 10 броя, 60 мин 

Кухня
11:44 - 04 Юли 2019
3676
Кюфтета с моцарела и гроздова салата

Продукти

500 г телешка кайма или друга по избор

1 филия хляб

125 г моцарела

3-4 стръка магданоз

1 скилидка чесън

1 яйце

2 ч.л. по-остра горчица

сол и черен пипер на вкус

1-2 с.л. олио

150 г зелена салата

200 г грозде

2 с.л. портокалов сок или 1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. мед

3 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Хлябът се накисва във вода. Моцарелата се нарязва на кубчета. Чесънът се счуква, магданозът се наситнява.

Каймата се омесва изстискания хляб, яйцето, чесъна, половината горчица, сол и черен пипер.

Оформят се кюфтенца, като във всяко се слага парченце моцарела. Изпържват се в загрятото олио до златисто кафяво. Може да се изпекат в тава с намазнена хартия за печене.

Смесва се накъсаната или нарязана на едро зелена салата с разполовените гроздови зърна.

Полива се с дресинг от портокаловия сок, меда, останалата горчица, зехтина, сол.

Кюфтетата се гарнират със салатата.

Гроздето може да се замени с друг плод, а моцарелата - с бяло саламурено сирене.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.