Кюфтета с моцарела и гроздова салата
за 10 броя, 60 мин
Продукти
500 г телешка кайма или друга по избор
1 филия хляб
125 г моцарела
3-4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 яйце
2 ч.л. по-остра горчица
сол и черен пипер на вкус
1-2 с.л. олио
150 г зелена салата
200 г грозде
2 с.л. портокалов сок или 1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
3 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Хлябът се накисва във вода. Моцарелата се нарязва на кубчета. Чесънът се счуква, магданозът се наситнява.
Каймата се омесва изстискания хляб, яйцето, чесъна, половината горчица, сол и черен пипер.
Оформят се кюфтенца, като във всяко се слага парченце моцарела. Изпържват се в загрятото олио до златисто кафяво. Може да се изпекат в тава с намазнена хартия за печене.
Смесва се накъсаната или нарязана на едро зелена салата с разполовените гроздови зърна.
Полива се с дресинг от портокаловия сок, меда, останалата горчица, зехтина, сол.
Кюфтетата се гарнират със салатата.
Гроздето може да се замени с друг плод, а моцарелата - с бяло саламурено сирене.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.