Лазаня с броколи и шунка

за 2 порции, 40 мин

Кухня
11:03 - 11 Май 2020
2976
Лазаня с броколи и шунка

Продукти

400 г броколи

150 мл прясно мляко

250 мл течна готварска сметана или още прясно мляко

1 ч.л. брашно

сол, черен пипер и индийско орехче

100-150 г варена шунка

100 г жълто сирене по избор – може кашкавал

4 кори за лазаня

 

Приготвяне

Броколите се нарязват на розички и се бланшират във вряща подсолена вода 2-3 мин. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.

Кипват се заедно течната сметана и прясното мляко. Добавя се разтвореното в малко студена вода брашно и се разбърква на котлона до сгъстяване на соса. Подпрява се със сол, черен пипер и индийско орехче.

Прибавят се броколите в горещия сос.

Подрежда се на пластове, като се редуват корите за лазаня, а между тях сосът с броколите, варена шунка, нарязана на кубчета или лентички, настъргано жълто сирене.

Завършва се с кора за лазаня и бял сос, в който не са останали беоколи. Поръсва се с жълто сирене.

Пече се в загрята умерена фурна до златиста коричка – около 20 мин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.