Лек лимонов крем с яйца
за 1 доза, 25 мин

Продукти
3 яйца
160 г захар
175 мл лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
85 г масло
Приготвяне
Настъргва се лимонова кора и се отцежда лимонов сок.
На водна баня се разбиват яйцата, захарта, лимоновия сок и лимоновата кора до побеляване.
Готви се над леко врящата вода с разбъркване около 10-15 мин.
Маха се от котлона и постепенно се добавя маслото на парченца, като се разбърква леко докато се разтопи и поеме.
Оставя се да изстине и се разпределя в чаши.
Слага се в хладилника. Кремът издържа около 2 седмици в затворен съд.
По същия начин кремът се приготвя с други цитруси – портокали, лайм, мандарини, грейпфрут.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.