Лек лимонов крем с яйца

за 1 доза, 25 мин

Кухня
08:42 - 09 Декември 2019
4090
Лек лимонов крем с яйца

Продукти

3 яйца

160 г захар

175 мл лимонов сок

1 с.л. настъргана лимонова кора

85 г масло

 

Приготвяне

Настъргва се лимонова кора и се отцежда лимонов сок.

На водна баня се разбиват яйцата, захарта, лимоновия сок и лимоновата кора до побеляване. 

Готви се над леко врящата вода с разбъркване около 10-15 мин.

Маха се от котлона и постепенно се добавя маслото на парченца, като се разбърква леко докато се разтопи и поеме. 

Оставя се да изстине и се разпределя в чаши.

Слага се в хладилника. Кремът издържа около 2 седмици в затворен съд. 

По същия начин кремът се приготвя с други цитруси – портокали, лайм, мандарини, грейпфрут.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.