Лимончело пясъчен кейк
за 10-12 парчета, 50 мин
Продукти
4 яйца
165 г масло
165 г захар
1 пак. ванилова захар
3 щипки настъргана лимонова кора
4 с.л. лимонов сок
150 г брашно
100 г царевично нишесте
3/4 пак. бакпулвер
5 с.л. ликьор „Лимончело”
75 г пудра захар
Приготвяне
Разбиват се яйцата с маслото, кристалната захар, ваниловата захар, лимоновата кора, лимоновия сок на пяна.
Прибавят се брашното, нишестето, бакпулверът и се разбърква на гладко тесто.
Пече се в намазнена форма в загрята умерена фурна.
Разбърква се ликьорът „Лимончело” с пудрата захар, от която се оставя 1 ч.л.
Кейкът се полива бавно още топъл със сиропа - да се накисне.
Щом изстине, се поръсва със заделената пудра захар.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.