Лимончело пясъчен кейк

за 10-12 парчета, 50 мин

Кухня
19:51 - 21 Юни 2020
4979
Лимончело пясъчен кейк

Продукти

4 яйца

165 г масло

165 г захар

1 пак. ванилова захар

3 щипки настъргана лимонова кора

4 с.л. лимонов сок

150 г брашно

100 г царевично нишесте

3/4 пак. бакпулвер

5 с.л. ликьор „Лимончело”

75 г пудра захар

 

Приготвяне

Разбиват се яйцата с маслото, кристалната захар, ваниловата захар, лимоновата кора, лимоновия сок на пяна.

Прибавят се брашното, нишестето, бакпулверът и се разбърква на гладко тесто.

Пече се в намазнена форма в загрята умерена фурна.

Разбърква се ликьорът „Лимончело” с пудрата захар, от която се оставя 1 ч.л.

Кейкът се полива бавно още топъл със сиропа - да се накисне.

Щом изстине, се поръсва със заделената пудра захар.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.