Лимонов сладкиш с пудинг и бисквити
за 12 порции, 50 мин
Продукти
За тестото: 200 г масло, 4 яйца, 200 г захар, 200 г брашно, 1 пак. ванилова захар, ½ пак. бакпулвер.
За крема: 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 1 пак. пудинг на прах – сметанов или ванилов, 2 жълтъка, 125 г масло, 2 лимона, 500 мл течна сметана за разбиване.
1 пакет бисквити по избор, пудра захар, 6 с.л. лимонов сок.
Приготвяне
Тестото:
Разбърква се гладко тесто от маслото, яйцата, захарта, брашното, ваниловата захар и бакпулвера. Изсипва се в намаслена тава. Пече се в загрята умерена фурна около 20 мин.
Кремът:
1 ч.ч. вода се кипва със захарта. Пудингът на прах се разбърква с другата чаша вода и с жълтъците. Изсипва се във врящия сироп като се разбърква. Оставя се да изстине, като докато е още топъл се добавят маслото и сокът от 2-та лимона и се разбърква.
Кремът се разстила върху блата.
Разбива се сметаната и се разстила върху крема.
Подреждат се на един пласт бисквитите.
Намазват се с глазура от смесените пудра захар и лимонов сок.