Лучено телешко с бира по белгийски

за 6 порции, 150 мин

Кухня
17:35 - 21 Май 2019
2936
Лучено телешко с бира по белгийски

Продукти

800 г говеждо/телешко месо без кост - плешка, бут

2-3 клонки мащерка

400 г лук

2 скилидки чесън

3 с.л. олио

4 с.л. брашно

½ лимон

250 мл зеленчуков бульон

330 мл тъмна бира – може и светла

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета 3-4 см. Обелените лук и чесън се нарязват фино на филийки.

Месото се овалва в брашното и се изтръсква да изпадне излишното. Изпържва се на 2 порции в загрятото олио и се изважда.

В същата мазнина се запържват заедно лукът и чесънът около 10 мин. Връща се месото.

Сипват се бульонът, бирата, поръсва се с листенцата мащерка, настърганата лимонова кора, сол и черен пипер.

Захлупва се и къкри на тих огън около 2 часа, като може да се добави още малко бира и/или бульон.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.