Лудост! 8 гола и две дузпи спряха дъха на "Стамфорд Бридж"

Челси заличи пасив от три попадения срещу Аякс, но стигна само до 4:4 в Шампионската лига

Спорт
11:30 - 06 Ноември 2019
2837
Лудост! 8 гола и две дузпи спряха дъха на "Стамфорд Бридж"

В исторически мач от груповата фаза на Шампионската лига Челси и Аякс завършиха 4:4 на "Стамфорд Бридж" в Лондон! Осемте гола бяха само част от представлението, което не остави възможност на феновете дори да погледнат към телефоните си, освен на полувремето и след края на мача, за да се уверят, че са присъствали на този двубой наистина.

Холандците, които разчитат предимно на своите млади играчи, диктуваха нещата на терена на срещата от група “Н”, и бързо взеха аванс.

Два автогола - на Тами Ейбрахам (2) и Кепа Арисабалага (35) плюс попадения на Куинси Промес (20) и Дони ван де Беек (55) зарадваха феновете на амстердамския тим, който слде час игра имаше преднина от 4:1.

Головете за Челси отбелязаха Жоржиньо (5 и 70 - дузпи) Сесар Аспиликуета (63) и Рийс Джеймс (74) оформиха крайното 4:4.

Аякс игра с човек по-малко след 69-ата минута, когато в една атака регистрира два червени картона - на Дейли Блинд и на Джоел Фелтман. Блинд беше изгонен с втори жълт картон за остро влизане в краката на Ейбрахам. Реферът Роки даде авантаж и секунда по-късно топката срещна ръката на Фелтман. Така арбитърът изгони двама и даде дузпа за “сините”.

В 74-ата Курт Зума нацели напречната греда след удар с глава, а младият Рийс Джеймс вкара с добавка за 4:4. В 80-ата се получи разбъркване в наказателното поле на гостите. Топката стигна до Аспиликуета, който за втори път прати кълбото зад голлинията. Лудата радост на испанеца се оказа напразна, тъй като след консултация с ВАР голът не беше зачетен заради игра с ръка в атака.

Но не всичко беше приключило - в 86-ата храбрият тим на Тен Хааг можеше да вкара пети гол. Защитата на английския тим се задъха и остави Едсон Алварес да отправи удар. Кепа Арисабалага се разпъна и направи голямо спасяване. Две минути по-късно Мазрауи също затрудни испанския вратар на британците.

В крайна сметка двубоят завърши без победител и ситуацията в групата стана повече от интригуваща - Челси, Аякс и Валенсия с по 7 точки.

От своя страна прилепите също направиха обрат, стигайки до четири попадения във вратата на своя противник Лил - 4:1. Испанците губеха на полувремето с 0:1 след попадение на Виктор Осимен, но през втората част попаденията на Дани Парехо от дузпа, Джефри Кондогбия, Фернан Торес и автогол на Адама Сумаоро изпратиха кучетата тъжни към Франция.