Магданозена супа с репички
за 4 порции, 45 мин
Продукти
200 г магданозени коренчета - или пащърнак, целина
2 глави лук
300 г картофи
30 г масло
100 мл бяло вино
500 мл зеленчуков бульон
1 връзка репички
1 връзка магданоз
2 с.л. лимонов сок
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Обеленият и наситнен лук се задушава до омекване в разтопеното масло.
Добавят се обелените и нарязани магданозени коренчета и картофи и се задушава още 2-3 мин.
Сипват се бялото вино, зеленчуковият бульон и около 300 мл вода, поръсва се сол и черен пипер. Кипва и се готви на тих огън 10-15 мин.
Прибавя се наситненият магданоз, като се оставя малко за поръсване. Супата се пасира и се вари още няколко минути.
Подправя се с лимонов сок и индийско орехче. Поръсва се с магданоз и нарзяните на дребно репички.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.