Магданозена супа с репички

за 4 порции, 45 мин

Кухня
13:16 - 01 Април 2020
2674
Магданозена супа с репички

Продукти

200 г магданозени коренчета - или пащърнак, целина

2 глави лук

300 г картофи

30 г масло

100 мл бяло вино

500 мл зеленчуков бульон

1 връзка репички

1 връзка магданоз

2 с.л. лимонов сок

сол, черен пипер и индийско орехче

 

Приготвяне

Обеленият и наситнен лук се задушава до омекване в разтопеното масло.

Добавят се обелените и нарязани магданозени коренчета и картофи и се задушава още 2-3 мин.

Сипват се бялото вино, зеленчуковият бульон и около 300 мл вода, поръсва се сол и черен пипер. Кипва и се готви на тих огън 10-15 мин.

Прибавя се наситненият магданоз, като се оставя малко за поръсване. Супата се пасира и се вари още няколко минути.

Подправя се с лимонов сок и индийско орехче. Поръсва се с магданоз и нарзяните на дребно репички.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.