Малинов шоко сладкиш

за 6 парчета, 70 мин 

Кухня
12:45 - 04 Юли 2019
3648
Малинов шоко сладкиш

Продукти

4 яйца

1 щипка сол

100 г кафява захар плюс 2 с.л.

75 г брашно

25 г какао

75 мл портокалов сок

2 с.л. портокалов ликьор (или още 2 с.л. портокалов сок)

400 г малини

5 с.л. малиново желе или сладко

250 мл гроздов сок (или друг по избор)

1 пак. желатин

 

Приготвяне

Белтъците се разбиват с щипката сол.

Жълтъците се разбиват със 100 г кафява захар и 2 с.л. гореща вода.

Смесват се какаото и брашното. Добавят се белтъците и жълтъците и се разбърква на гладко тесто.

Изсипва се в тавичка с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса 12 мин. и се оставя да изстине.

Залива се с портокаловия сок, смесен с ликьора. Разрязва се надлъжно на три блата.

Загрява се леко малиновото желе и се намазват блатовете.

Подреждат се един върху друг. Отгоре се слагат малините.

Желатинът се слага да бабъбне в студена вода. Смесва се с леко загретия гроздов сок и останалите 2 с.л. захар.

Поливат се малините. Оставя се да се стегне в хладилника около 2 часа и се нарязва.

Сладкишът може да се приготви с други плодове по избор. Както и да не се желира, а да се намаже леко и отгоре с малиново желе, за да залепнат плодчетата малини.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.