Малинов шоко сладкиш
за 6 парчета, 70 мин
Продукти
4 яйца
1 щипка сол
100 г кафява захар плюс 2 с.л.
75 г брашно
25 г какао
75 мл портокалов сок
2 с.л. портокалов ликьор (или още 2 с.л. портокалов сок)
400 г малини
5 с.л. малиново желе или сладко
250 мл гроздов сок (или друг по избор)
1 пак. желатин
Приготвяне
Белтъците се разбиват с щипката сол.
Жълтъците се разбиват със 100 г кафява захар и 2 с.л. гореща вода.
Смесват се какаото и брашното. Добавят се белтъците и жълтъците и се разбърква на гладко тесто.
Изсипва се в тавичка с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 200 градуса 12 мин. и се оставя да изстине.
Залива се с портокаловия сок, смесен с ликьора. Разрязва се надлъжно на три блата.
Загрява се леко малиновото желе и се намазват блатовете.
Подреждат се един върху друг. Отгоре се слагат малините.
Желатинът се слага да бабъбне в студена вода. Смесва се с леко загретия гроздов сок и останалите 2 с.л. захар.
Поливат се малините. Оставя се да се стегне в хладилника около 2 часа и се нарязва.
Сладкишът може да се приготви с други плодове по избор. Както и да не се желира, а да се намаже леко и отгоре с малиново желе, за да залепнат плодчетата малини.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.