Малки ролки с пяна
за 20 бройки, 40 мин
Продукти
1 малък пакет бутер тесто
1 жълтък
2 белтъка
40 г кристална захар
30 г пудра захар
1 пак. ванилова захар
Приготвяне
Кората бутер тестото се нарязва на 10 ленти, които се разполовяват напречно – 20 ленти общо.
Завиват се на ролки – фунийки, намазват се с разбит жълтък и се пекат в загрята умерена фурна около 15 мин.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с ваниловата захар и пудрата захар, без 1 с.л.
Кристалната захар се кипва с 5 с.л. вода докато се разтвори. Смесва се с белтъците, като се разбърква енергично.
С пяната се пълнят изпечените и охладени ролки. Отворът се поръсва с пудра захар.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.