Маринована моцарела с чери домати и босилек

за 6 порции, 15 мин

Кухня
10:45 - 23 Септември 2019
7569
Маринована моцарела с чери домати и босилек

Продукти

150 г топчета мини моцарела

3 клонки розмарин

3 клонки мащерка

2 скилидки чесън

½ лимон

сол и черен пипер

250 мл зехтин

200 г чери домати или от големите на парчета или филийки

3 с.л. оцет балсамико

4 клонки босилек

 

Приготвяне

Смесва се зехтинът със сол, черен пипер, наситнените розмарин, мащерка, чесън, настърганата лимонова кора.

Отцедените топчета моцарела се пускат в маринатата и затвореният съд се оставя в хладилника за около 12 часа.

Маринованата моцарела се гарнира с разполовените чери домати, с листенца босилек и се овкусява със сол и балсамов оцет.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".