Маринована моцарела с чери домати и босилек
за 6 порции, 15 мин
Продукти
150 г топчета мини моцарела
3 клонки розмарин
3 клонки мащерка
2 скилидки чесън
½ лимон
сол и черен пипер
250 мл зехтин
200 г чери домати или от големите на парчета или филийки
3 с.л. оцет балсамико
4 клонки босилек
Приготвяне
Смесва се зехтинът със сол, черен пипер, наситнените розмарин, мащерка, чесън, настърганата лимонова кора.
Отцедените топчета моцарела се пускат в маринатата и затвореният съд се оставя в хладилника за около 12 часа.
Маринованата моцарела се гарнира с разполовените чери домати, с листенца босилек и се овкусява със сол и балсамов оцет.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".