Мариновано сирене с люта чушка и чесън
за 250 г, 15 мин
Продукти
250 г овче или друго бяло саламурено сирене
2 скилидки чесън
2 малки червени люти чушлета
5 клонки от розмарин
250 мл зехтин или олио
сол и черен пипер
3 с.л. лимонов сок
Приготвяне
Обеленият чесън се нарязва на тънки филийки. Розмаринът се накъсва на малки стръкчета.
Лютите червени чушлета се нарязват на пръстенчета, без да се махат семките.
Сиренето се нарязва на филийки.
Зехтинът се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок.
В буркан се подреждат сиренето, розмаринът, лютите чушлета и чесънът. Заливат се с овкусения зехтин.
Оставя се в хладилника да се маринова поне за 1 нощ, преди да се консумира.
Може да се съхранява в хладилника няколко седмици.
Маринованото бяло сирене е идеално и само с хляб. Чудесно е за гарниране на салати. Както и да се запече в хартия.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".