Мая Манолова: Готова съм да излетя и в Космоса за дебат с Фандъкова

Кандидат-кметицата на БСП изкара още предизборни обещания за балотажа

Политика
15:17 - 29 Октомври 2019
4486
Мая Манолова: Готова съм да излетя и в Космоса за дебат с Фандъкова

Каня Йорданка Фандъкова на дебат лице в лице, без да се крие зад екипи. Оставям я тя да избере неутрален терен за него. Готова съм да се явя и на Международната космическа станция, ако се налага. Това обяви кандидат-кметицата за София Мая Манолова, подкрепена от БСП, на брифинг за призив да се гласува за нея в неделя. И заяви подкрепа за районните кметове на ДБ, очаквано. 

Манолова призова всички столичани да пуснат бюлетина за кандидатите на промяната и апелира всички да го сторят и за нея, и за кандидатите за районни администратори. За да подплати призива си тя вкара нови предизборни обещания - електронни обществени поръчки и търгове предложи още тя. За целта иска да разформирова комисията на Орлин Алексиев в СОС, която определяла досега заданията на поръчките. Според нея това е порочен модел, който се мултиплицира при всички ремонти в общината. 

Подкрепата на Манолова за районните кметове се базирала на принципи, заложени в нейната собствена програма. "Децентрализацията е на първо място - особено когато се касае за инвестиционните разходи", обясни тя. И обеща, че децентрализирани средства за директно управление на разходите ще бъдат осигурени още за бюджета догодина. 

Манолова гарантира и ревизия на всички дружества, включително и на "Топлофикация"-София. Според нея реформата в топлото в столицата ще се случи само тогава, когато сметките на столичани станат ясни, методиката за определяне на "сградната инсталация" стане справедлива и когато се спре продажбата на произвежданата еленергия от частна фирма-посредник, която прибира цялата печалба от нея. 

Кандидат-кметът настоява и за разпределение на бюджетите по райони съвместно с гражданите и добави, че истинската децентрализация може да се случи само чрез децентрализация на националния бюджет. Това означава промяна в данъчните закони така, че част от ДОД да отива в общините, където е изработен той. "Това ще гарантира финансова независимост на СО", обясни още тя. 

Снимки: Агнес Методиева